Selectează o Pagină

DESPRE COMUNA
NICOLAE BĂLCESCU

Comuna Nicolae Bălcescu se află în judeţul Constanţa, fiind formată din localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu. La o distanţă de 35 km faţă de municipiul Constanţa, comuna Nicolae Bălcescu este amplasată de-a lungul DN 39A Constanţa-Hârşova, una dintre cele mai importante căi rutiere ale judeţului.

Comuna Nicolae Bălcescu numără o populaţie de 5.100 locuitori, oameni gospodari, a căror principală preocupare este agricultura şi creşterea animalelor. Suprafaţa comunei este de 13.220 hectare, dintre care 665 ha sunt teren intravilan şi 12.531 ha teren extravilan.

Pe raza comunei Nicolae Bălcescu s-au înfiinţat, în ultimii ani, mari parcuri eoliene, zona fiind una propice pentru astfel de activităţi privind producerea de energie verde.

Potrivit recensământului din 2011, majoritatea locuitorilor din comuna Nicolae Bălcescu sunt români (89,51%), cu o minoritate de romi (1,45%). Pentru 8,09% din populaţie, apartenenţa etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocşi (89,95%).