Selectează o Pagină

150 de credincioşi creştin-ortodocşi din Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu vor avea posibilitatea să meargă în pelerinaj la Mănăstirea Sf Apostol Andrei, chiar pe 30 noiembrie, în zi de mare sărbătoare.

Iniţiativa îi aparţine primarului Dumitru Timofte, care prin această acţiune îşi propune să aducă un strop de lumină şi speranţă în sufletele credincioşilor din comuna noastra. “Sunt oameni credincioşi care îşi doresc ca în această zi de mare sărbătoare să ajungă pe aceste tărâmuri sacre, unde a trăit şi propovăduit creştinismul chiar Apostolul Andrei. Unii nu au posibilităţi financiare, alţii nu dispun de mijloace de transport, aşa că ne-am gândit să îi ajutăm ca pe 30 noiembrie să meargă în pelerinaj la Mănăstirea Sf. Apostol Andrei”, a declarat primarul Dumitru Timofte.

În acest sens, ieri a fost supus votului şi aprobat un proiect de hotărâre în consiliul local prin care s-au alocat fonduri pentru această acţiune. Astfel, trei autocare, însumând 150 de locuri, vor pleca în dimineaţa zilei de 30 noiembrie din Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu spre Mănăstirea Sf. Andrei cu credincioşi din comuna noastră.